Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца на очи със запръжка

Яйца на очи със запръжка

Яйца на очи със запръжка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Ето какво да хапнете, когато сте гладни и няма нищо готово - яйца на очи със запръжка"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • олио - за пържене
  • червен пипер
  • вода
  • шарена сол - родопска за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме добре тиган с олиото.

Всяко яйце чупим в малък съд и го изсипвайте от ниско в загрятата мазнина.

Ако тиганът е голям, може да се слагат по 3 яйца едновременно.

Щом сложим яйцата в тигана добавяме 2-3 супени лъжици гореща вода и слагаме капака.

Температурата на котлона трябва да е умерена и оставяме за около 2 минути с капака да се забулят от образувалата се пара.

Щом станат, с помощта на шпатула вземаме едно по едно от тигана и поставяме в чиния.

Оставяме водата от тигана да се изпари и ако има нужда, добавете още малко олио, в което добавете малко червен пипер.

Запържваме за секунда и поливаме яйцата.

Върху олиото поръсваме с родопска шарена сол .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: