Начин на приготвяне
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива със захарта до пяна. Добавя се яйцето и млякото при непрекъснато разбиване. Брашното се пресява и се добавя към яйчената смес. Замесва се меко тесто.
Разточва се кора с дебелина 4 милиметра и се изрязват кръгчета с диаметър 6 сантиметра. Редят се в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 15 минути на 180 градуса. Вадят се от фурната, бисквитите се оставят за 10 минути в тавата и се вадят.
Кайсиите се разделят на половинки. Приготвя се глазура, като лимоновият сок се смесва с пудрата захар. Върху всяка бисквита се слага от глазурата и в средата се слага по половин кайсия с изпъкналата част нагоре. Бисквитите се редят на решетка, за да изсъхне глазурата.