Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват и сваряват в солена вода до готовност, след това се прецеждат и се оставят да изстинат.
Тиквичката се настъргва, посолява се и се оставя в гевгир да се оцежда (около 30 мин).
След като картофите са изстинали, а тиквичките са се отцедили, рендосваме картофите, а тиквичките изстискваме и слагаме в купа. Към рендосаните картофи прибавяме олио и черен пипер на вкус, разбъркваме и разстиламе на дъното на малка тавичка.
Към тиквичките прибавяме нарязаните на ситно чесън, копър и магданоз, разбъркваме и разпределяме върху картофите. Отгоре слагаме сиренето.
В малка купичка разбиваме яйцето и млякото и с лъжица ги разпределяме равномерно върху сиренето и тиквичките. Печем около 35 мин. на 180-200 градуса.
След като е готово, може да потърсим с чесън и магданоз.
Коментари