Начин на приготвяне
Загряваме олиото и добавяме към него лука, рендосан на ренде.
Обелваме домата, нарязваме го на кубчета и го слагаме при лука.
Нарязваме моркова на дребни кубчета и добавяме вода, около 150 мл, и оставяме зеленчуците да се задушават около 10 минути.
През това време обелваме и нарязваме картофите на парченца, прибавяме ги към останалите зеленчуци и доливаме около литър топла вода.
След като картофите са полусварени, в купа разбиваме 1 с.л.брашно, 1 ч.л.червен пипер и 1 к.л.сол със студена вода на рядка кашичка, за да не стане на топчета брашното.
Изливаме я в чорбата, разбъркваме добре и пускаме 2–те дафинови лисчета. Варим до готовност на картофите.
Когато картофената чорба е готова, сервираме в купички. Отгоре поставяме нарязано на кубчета сирене и стръкче пресен магданоз.