Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Картофена чорба без месо

Картофена чорба без месо

Картофена чорба без месо
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Вкусна супичка може да се приготви и с най-семплите продукти Убедете са сами"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • целина - 1/2 ч.ч. нарязани стъбла
  • картофи - 3 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • домати - 5 с.л. консервирани
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът, чушката и стъблата целина се нарязват на дребно и запържват в олио, докато омекнат.

Налива се вода и след като заври се прибавят нарязаните на кубчета картофи. На чорбата се слага сол на вкус.

Когато картофите са полусварени, се добавя фидето и смлените или пасирани домати.

Картофената супа се вари още малко и когато е готова се дръпва от котлона.

Прибавят се смленият черен пипер и нарязаният на ситно пресен магданоз.

След като поизстине малко се застройва с разбито в кисело мляко яйце.

Картофената чорба без месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: