Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена Супа»Картофена чорба с печен лук

Картофена чорба с печен лук

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Картофена чорба с печен лук
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
13/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 2 бр. големи
  • моркови - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • фиде - 1 к.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме лука от обелките и печем на загрята фурна на 180 градуса за около половин час. Готовия печен лук нарязваме на малки парчета и заделяме настрани.

В една голяма тенджера слагаме две лъжици олио и започваме да запържваме настъргания морков, после прибавяме нарязаните картофи и чушката.

Доливаме два литра вода и оставяме да заври, след като заври прибавяме печения лук и фидето, посоляваме, подправяме с черен пипер и чубрица.

В една малка купа приготвяме застройката и постепенно прибавяме към чорбата.

Сервираме картофената супа топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: