Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта с миксер, докато се образува кремообразна смес.
Към брашното прибавяме бакпулвера, ванилията и постепенно добавяме към яйцата. Бъркаме до хубава гладка смес.
Изсипваме в намазана тава с олио и когато се изпече блатът, го разрязваме на 2 пласта. Разбиваме си сладкарската сметана с миксера, да стане на сняг, и като сиропираме първия блат, мажем със сметаната.
Повтаряме и с втория. Разтопяваме шоколада на водна баня и поливаме отгоре и когато стегне, правим розички с шприц и слагаме по малко желе от ягоди.
Правим малко карамел и нашарваме отгоре. Отстрани я облепваме с карамелизирани орехи.
Коментари