Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Домашна торта с шоколадова глазура

Домашна торта с шоколадова глазура

Домашна торта с шоколадова глазура
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ужасно големи почитатели сме на домашно приготвените торти и честно казано ни личи"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • компот - сока от 1 буркан, за сиропиране
  • за крема
  • сметана - 1 кутия, сладкарска
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия
  • за глазурата
  • шоколад
  • сметана
  • желе - от ягоди
  • орехи - карамелезирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта с миксер, докато се образува кремообразна смес.

Към брашното прибавяме бакпулвера, ванилията и постепенно добавяме към яйцата. Бъркаме до хубава гладка смес.

Изсипваме в намазана тава с олио и когато се изпече блатът, го разрязваме на 2 пласта. Разбиваме си сладкарската сметана с миксера, да стане на сняг, и като сиропираме първия блат, мажем със сметаната.

Повтаряме и с втория. Разтопяваме шоколада на водна баня и поливаме отгоре и когато стегне, правим розички с шприц и слагаме по малко желе от ягоди.

Правим малко карамел и нашарваме отгоре. Отстрани я облепваме с карамелизирани орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не защото моите чаши с които мера са ми тъкмо, то има различни чаени по малки и по големи.
29.05.2016 20:21
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Другия път ще я сиропирам повече малко по сухичка ми се получи но от страх да не прогизне.:)
29.05.2016 17:52
1
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#167180
Потребител#167180
С удоволствие бих си хапнала от тази торта!
29.05.2016 17:45