Домашна торта с шоколадова глазура

29/05/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1453139714805
"Ужасно големи почитатели сме на домашно приготвените торти и честно казано ни личи "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 165
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта с миксер, докато се образува кремообразна смес.

Към брашното прибавяме бакпулвера, ванилията и постепенно добавяме към яйцата. Бъркаме до хубава гладка смес.

Изсипваме в намазана тава с олио и когато се изпече блатът, го разрязваме на 2 пласта. Разбиваме си сладкарската сметана с миксера, да стане на сняг, и като сиропираме първия блат, мажем със сметаната.

Повтаряме и с втория. Разтопяваме шоколада на водна баня и поливаме отгоре и когато стегне, правим розички с шприц и слагаме по малко желе от ягоди.

Правим малко карамел и нашарваме отгоре. Отстрани я облепваме с карамелизирани орехи.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Не защото моите чаши с които мера са ми тъкмо, то има различни чаени по малки и по големи.
1
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
29.05.2016 20:24
сигурно са по мънички?
0
0
Ваня Георгиева
Другия път ще я сиропирам повече малко по сухичка ми се получи но от страх да не прогизне.:)
1
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
29.05.2016 20:19
2 чаши брашно, не е ли много
0
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
29.05.2016 17:45
С удоволствие бих си хапнала от тази торта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв