Начин на приготвяне
Измийте телешкия дроб със студена вода, подсушете и го нарежете на парчета.
В отделен съд смесете ситно нарязания магданоз, чесъна и лука, настъргани моркови с 1 с.л. брашно, натрошения дафинов лист и оцета.
Наредете парченцата дроб на дъното на намазнена тавичка. Отгоре сложете сместа от подправки и зеленчуци и ги разпределете равномерно.
Залейте с 1 ч.ч. вода и печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 35 минути или до готовност.
Поднесете биреното мезе върху канапе от картофено пюре.
Телешкият дроб на фурна е готов.
Коментари
1. Нищо не е казано как да се посоли.
2. За какво са морковите?
3. Как да се нареже лука. Ситно нарязан той остана суровхи след 50 Мин печене
Хапнахме но без удоволствие. Няма да я повторя.