Телешки дроб на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Телешки дроб на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Лесно е да приготвиш най-вкусният телешки дроб, като знаеш точната рецепта, нали?"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 500 г
  • чесън - 6 бр. скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте телешкия дроб със студена вода, подсушете и го нарежете на парчета.

В отделен съд смесете ситно нарязания магданоз, чесъна и лука, настъргани моркови с 1 с.л. брашно, натрошения дафинов лист и оцета.

Наредете парченцата дроб на дъното на намазнена тавичка. Отгоре сложете сместа от подправки и зеленчуци и ги разпределете равномерно.

Залейте с 1 ч.ч. вода и печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 35 минути или до готовност.

Поднесете биреното мезе върху канапе от картофено пюре.

Телешкият дроб на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не съм във възторг от тази рецепта. Жалко за изгубеното време.
1. Нищо не е казано как да се посоли.
2. За какво са морковите?
3. Как да се нареже лука. Ситно нарязан той остана суровхи след 50 Мин печене

Хапнахме но без удоволствие. Няма да я повторя.
01.11.2024 20:28
1
Покажи всички подкоментари