Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Глазирани пилешки крилца на фурна

Глазирани пилешки крилца на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Глазирани пилешки крилца на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Не само на вид, но и на вкус са неустоими!"

Необходими Продукти

  • кетчуп - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. кафява
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер - смлян, на вкус
  • пилешко месо - 700 - 800 г пилешки крилца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбъркайте заедно кетчупа, захарта, сосът Уорчестър, оцета, морска сол и черен пипер на вкус. Отделете една голяма част от соса, а в останалата накиснете пилешките крилца. Оставете да престоят в соса за 1/2 час.

Загрейте фурната и намазнете леко голяма тава. Изсипете пилешките крилца в нея, залейте с 1/2 от отделения сос и покрийте тавата с фолио. Сложете крилцата да се пекат за около 30-35 минути, като накрая отстраните фолиото и оставите да се запекат за 5 минути.

Поднесете порция пилешки крилца с каничка със соса и резени портокал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
42
32
20
10
Дай твоята оценка: