Пържен ориз с филе и зеленчуци

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
2k
976
1k
2
31/05/2016
"Слагаме черпак на сърцето и гарантираме, че този пържен ориз с пилешко и зеленчуци е супер вкусен "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 070
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява до полуготовност в солена вода, след което се прецежда, изплаква се със студена вода и се оставя да се отцежда.

Пилешкото филе се нарязва на лентички, залива се със соевия сос и щипка черен пипер и се оставя за половин час да се маринова.

След като месото и оризът са готови в тиган (уок) сипваме олиото и щом загрее слагаме месото да се пържи.

Често разбъркваме/разклащаме тигана и когато месото е полуготово прибавяме зеленчуците, готвим 3-4 минути и прибавяме и ориза.

Много често разклащаме тигана, така че всичко да се сготви добре, накрая прибавяме малко соев сос, разбъркваме леко и махаме от огъня.

Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.
8.00 лв.
Виж ››

Много полезно съчетание от съдове - купа с гевгир, което може да използвате по предназначение и не само. Купата може да се отделя и да се ползва за разбиване на смеси. Когато се ползват заедно, гевгирът помага за лесното измиване на продукта, а купата - за изхвърляне на излишната вода.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
цветослава киркова
Какъв вид е ориза, и на коя марка е? много харесвам този вид ориз, но не съм попадала на него.
1
0
Наталия Петрова
Първата снимка е на Ina Kavalova може да попиташ нея за по- точна информация.
0
0
Гергана  Георгиева
Много олио ми се вижда.Няма ли да стане много блажно?
0
0
Наталия Петрова
Олиото е 1/3 ч.ч. в бързанита съм сгрешила. Извинявам се ,ако може нека администраторите го поправят.
0
0