Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен Ориз»Пържен ориз с тофу и зеленчуци по китайски

Пържен ориз с тофу и зеленчуци по китайски

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k4k11
Пържен ориз с тофу и зеленчуци по китайски
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
06/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • тофу - 50 - 100 грама
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • гъби - 5 печурки или други по избор, по - големи
  • зеле - 1 шепа
  • сол
  • олио
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и сварява в 2 ч.ч. вода без сол и олио. Когато изстине, се прибира в хладилника, където се оставя до следващия ден.

На другия ден морковът, пиперката, гъбите и зелето се нарязват на лентички, а тофуто се натрошава.

В сгорещено олио се запържват зеленчуците (без зелето). Малко след това се добавя зелето. Когато и то се позапържи малко, се добавя натрошеното тофу.

Запържването продължава, като идеята е когато натрошеното тофу се смеси със зеленчуците, а после и с ориза, на вид да наподобява парченца бъркани яйца.

Налива се малко соев сос и се дозапържва още малко, докато се оцветят всички продукти.

Накрая се прибавя оризът. Разбърква се добре, докато се разбият всички бучки и се смеси равномерно със зеленчуците.

Когато това стане, се сваля от котлона ястието от ориз със зеленчуци и е готово за сервиране.

Преди консумация всяка порция се разбърква със соев сос.

Опитайте и вие Пържен ориз с тофу и зеленчуци по китайски!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: