Начин на приготвяне
Оризът се измива и сварява в 2 ч.ч. вода без сол и олио. Когато изстине, се прибира в хладилника, където се оставя до следващия ден.
На другия ден морковът, пиперката, гъбите и зелето се нарязват на лентички, а тофуто се натрошава.
В сгорещено олио се запържват зеленчуците (без зелето). Малко след това се добавя зелето. Когато и то се позапържи малко, се добавя натрошеното тофу.
Запържването продължава, като идеята е когато натрошеното тофу се смеси със зеленчуците, а после и с ориза, на вид да наподобява парченца бъркани яйца.
Налива се малко соев сос и се дозапържва още малко, докато се оцветят всички продукти.
Накрая се прибавя оризът. Разбърква се добре, докато се разбият всички бучки и се смеси равномерно със зеленчуците.
Когато това стане, се сваля от котлона ястието от ориз със зеленчуци и е готово за сервиране.
Преди консумация всяка порция се разбърква със соев сос.
Опитайте и вие Пържен ориз с тофу и зеленчуци по китайски!