Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на дребно и го овкусете с малко соев сос, зехтин, къри, черен пипер и босилек.
Оставете го малко да престои в маринатата, като през това време нарежете праза на кръгчета, а тиквичката, чушката и моркова - на тънки лентички.
В тефлонова тава изсипете нарязаните зеленчуци и ги запържете леко. Накрая добавете към тях и нарязаното пилешко филе, като на него му е нужно около 2-3 мин. Изключете котлона.
Измийте хубаво ориза и го добавете в тавата към останалите неща. Пропорцията, която аз ползвам е 1 към 4 - на една чаша ориз - 4 чаши вода.
Овкусете ястието с една супена лъжица сол, магданоз, черен пипер и куркума.
Сложете го в предварително загрята фурна и печете ориза за около 45 мин.
Оризът с пилешко филе и зеленчуци е готов.