Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с круши и ядки

Пай с круши и ядки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пай с круши и ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10 парчета
"Лесен и непретенциозен пай с ябълки и круши, който ще ви впечатли с вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • брашно - 220 г + 1 с.л.
  • захар - 150 г
  • масло - 150 г краве + за набрашняване на тавата
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • яйца - 4 броя
  • канела - 1/2 ч.л. на прах
  • джинджифил - 1 щипка
  • карамфил - 2 стрити на прах зърна
  • лимони - 1 брой
  • круши - 4 броя, по - твърди
  • ядки - 100 г счукани, по избор
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте заедно яйцата със солта в купа и добавете захарта. Бийте продължително, докато сместа увеличи обема си.

След това прибавете брашното, пресято с бакпулвера, разтопеното масло, подправките, настъргана лимонова кора и 3/4 от ядките. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Намазнете и набрашнете средно голяма тава. Изсипете 1/2 от сместа, отгоре подредете тънки резени круши, поръсете с ядките, излейте останалата смес, загладете и разпределете парчета круши плътно по повърхността на сладкиша.

Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 50 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Никол
Никол
Ще стане ли без бакпулвер?
26.07.2013 17:02
силвия
силвия
ще опитаме!
02.12.2012 15:13
Мария
Мария
Стана много вкусен, благодаря за рецептата! :)
30.11.2011 22:41