Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта на леко затоплена водна баня, докато захарта се разтвори, сваляме и продължаваме да бием, докато се охладят. Постепенно добавяме брашното, какаото, бадемите и разтопеното масло.
Получената смес изсипваме в намазнена и поръсена с брашно форма за печене и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. Оставяме да изстине и изваждаме от формата. Разрязваме на три блата.
Крем:
Смесваме заквасената сметана с ванилията и ги слагаме да кипнат, махаме ги и охлаждаме. Прибавяме предварително разтопения на водна баня шоколад и течната сметана разбита с миксер.
Мажем с крема между блатовете и отгоре, украсяваме с настърган шоколад и поръсваме с шоколадови пръчици и пудра захар.
Коментари