Сладкиш Черешова кралица

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Сладкиш Черешова кралица6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Редно е кралицата на ранните плодове да има сладкиш, кръстен на нейно име! Насладете му се!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • гореща вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • коняк - 1 с.л.
  • бакпулвер - 15 г
  • череши - 200 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете черешите от костилките и дръжките. Сложете ги върху плътна домакинска хартия и оставете за малко настрана.

Разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес.

При непрекъснато бъркане с миксер добавете на тънка струйка олиото, след което сипете и горещата вода.

Пресейте какаото, брашното, ванилията и бакпулвера в отделна купа.

Започнете да сипвате към течната смес сухите съставки, като обаче разбърквате енергично с дървена лъжица или шпатула.

Ароматизирайте с лъжица коняк, ако го приготвяте и за деца, използвайте есенция.

Бъркайте сместа до получаване на гладко и хомогенно кексово тесто.

Намажете тавичка с малко олио, поръсете с брашно и изтръскайте излишното, след което сипете готовата смес в нея.

Отгоре в сместа сложете черешките с разстояние една от друга, като само ги пускате, без да натискате и бъркате. Така те ще се задържат на повърхността и няма да паднат на дъното на сладкиша.

Сложете тавата във фурна на 170 градуса за около 40 мин до суха клечка.

Извадете тавата, оставете да се охлади сладкишът. Накрая поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
опитвала съм подобна рецепта но плодовете потънаха в тестото .обяснете ми как постъпвате за да се избегне това
02.06.2017 08:18