Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Киселец на фурна по селски

Киселец на фурна по селски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Киселец на фурна по селски1 / 2
13/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • киселец - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • ориз - ½ ч.ч.
  • сирене - ½ ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. или прясно
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме киселеца от дръжките и го измиваме. Попарваме го за 1 минута с вряла вода и го нарязваме.

В олио задушаваме нарязания лук, прибавяме киселеца, ориза и ситно нарязания магданоз.

Разбъркваме и изсипваме в тавичка. Поръсваме с червен и черен пипер и заливаме с вода от попарения киселец.

Печем, докато оризът поеме водата и заливаме с предварително разбитите яйца и мляко, поръсваме със сиренето и ситно нарязания джоджен. Допичаме докато заливката се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: