Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Фурна»Картофи с ориз на фурна по селски

Картофи с ориз на фурна по селски

Картофи с ориз на фурна по селски
Снимка: цветослава киркова
1 / 4
05/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Вкус, с който сме отраснали и искаме да предадем на децата си"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г дребни
  • ориз - 150 г.
  • чушки - 1 бр. червена + 2 бр. жълти
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • черен пипер
  • чубрица
  • дафинов лист
  • джоджен
  • риган
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги измийте, сложете ги в тавичка и добавете нарязания на колелца морков, поръсете с червен пипер и чер пипер, олио и малко вода, разбъркайте хубаво и сложете във фурната на 220 градуса за 15 мин.

След това добавете ориза и чушките и ставете да се готви, докато оризът стане със стъклен цвят, добавете сол и останалите подправки, налейте вода ( 450 мл.) и оставете във фурната, докато ястието се сготви напълно.

Поръсете с пресен копър и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Истината е, че за пръв път готвя подобно нещо, подтикната от тематичната седмица. Аз също никога не съм харесвала тази комбинация, защото майка ми ни готвеше подобна манджа само че в тенджера, и въобще не я харесвах. С ръка на сърцето си казвам, че така както я приготвих, на мен ми хареса, както и на мъжа ми, нищо че той обича да има месце. И така :) въпрос на вкус.
05.10.2016 19:47
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Неми допада комбинацията картофи и ориз,прекалено сухо и засищащо ми е. Въпрос на вкус !
05.10.2016 16:26