Начин на приготвяне
Измийте и подсушете джолана, смесете съставките за маринатата и добре обтрийте с ръце месото. Поставете го в съд с капак в хладилник за не по-малко от 1 час.
През това време обелете балучките, чесъна, картофите и морковите. Лукът и скилидките чесън оставете цели, картофите нарежете на едри филийки, морковите също.
Смесете така подготвения зеленчук в купа. Отгоре настържете обеления домат на ренде, поръсете със сол на вкус и налейте олиото, разбъркайте добре.
В тава с капак поставете маринования джолан, а край него - и смесения зеленчук.
Налейте бирата и подредете стръкчетата джоджен.
Затворете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.
Първите 30 минути печете на 200 градуса, после намалете фурната на 150°C, печете до готовност на свинското печено.
Невероятно вкусен и сочен задушен свински джолан по селски на фурна!