Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба в пергамент по гръцки

Риба в пергамент по гръцки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Риба в пергамент по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг барбун, скумрия, треска
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • целина - 1 резен
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим с остър нож не много дълбоки резени по кожата на почистената и измита риба, овкусяваме със сол и черен пипер, оставяме рибата да престои 2 часа в хладилника.

В сгорещения зехтин запържваме нарязаните лук и целина, посипваме с магданоз и лимонов сок.

Всяко парче хартия намазваме с малко зехтин и поставяме бучка масло, поставяме рибата отгоре и върху нея разпределяме от зелечуците.

Затваряме плътно рибата с хартията и я печем в умерена фурна.

Сервираме със сока от печенето и лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: