Начин на приготвяне
Месото подправете със смесени сухи зеленчуци, сол и черен пипер, добавете и галета или малко хляб, за да бъде меко.
Хубаво измесете и направете малки кюфтенца, като тези в готовите супи. В тенджера с топло масло поставете кюфтенцата и малко ги запържете. Добавете и настърган морков, оставете и той да се запържи и да пусне цвят. Добавете вода, смесена със сухи зеленчуци, черен пипер и сол и се оставя да заври.
Докато течността заври, подгответе сместа за кнедли. Яйцето разбийте с вилица, добавете малко масло и сол и постепенно добавете гриса при непрекъснато разбъркване.
Сместа не трябва да бъде прекалено гъста, но нито прекалено течна. Когато супата заври, добавете кнедлите. Оставете супата да ври около 15 минути, накрая добавете магданоз и почерпете.
Коментари