Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със спанак и орехи

Баница със спанак и орехи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Баница със спанак и орехи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Страхотна комбинация от вкусове, текстури и свежи аромати - завита в кори и запечена до готовност"

Необходими Продукти

  • кори - готови точени
  • масло - 150 г за намазване на корите и запържване на спанака
  • спанак - 1 кг
  • сирене - 250 г
  • прясно мляко - 250 - 300 мл
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 к.л.
  • яйца - 3 броя
  • орехи - 200 г нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера разтопете малко от маслото и задушете предварително почистения попарен и нарязан спанак. Щом омекне спанакът, тенджерата се сваля от котлона и се прибавя натрошеното сирене.

В намазнена тава се слага първата кора, която се маже обилно с разтопено масло. Разпределя се от спанака, поръсва се с нарязаните орехи и се слага втора кора.

Реденето продължава до изчерпване на количествата, като се завършва с кора. С помощта на вилица или др. остър прибор се правят дупки по цялата баница в дълбочина.

Киселото мляко се разбърква със содата, докато шупне. Баницата със спанак се залива с разбърканите яйца, прясно мляко и кисело мляко. Пече се в предварително загряна на умерена температура фурна, до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

rosito
rosito
Много вкусна
30.01.2014 20:37
4
Ina Bozeva
Ina Bozeva
перфектна баница....
05.11.2013 19:58