Начин на приготвяне
В купа разбърквам захарта, солта, маслото и топлото мляко. Бърка се енергично, за да се стопи маслото. След това към сместа прибавям яйцата, ванилията, брашното и маята.
Замесва се меко тесто. Полученото тесто разделям на две разни части. Едната част я оставям настрани, а към другата прибавям какао и размесвам отново. Трябва да стане кафява.
След това разделям бялата и кафявата част на по 4-5 малки топки. Всяка една от по-малките топки се разточва. Поставят се една върху друга. Редувам бяло и кафяво тесто.
След като съм подредила всички части от тестото едно върху друго разточвам леко отгоре с точилката. След това навивам на руло и започвам да режа на два пръста разстояние кръгчета.
Получените кръгчета подреждам в тава покрита с хартия за печене. Пекох в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пекат се докато леко покафенеят, за около 30 минути.