Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешко филе с бирена панировка

Пилешко филе с бирена панировка

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Пилешко филе с бирена панировка3 / 3
07/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 кг
  • сол
  • олио - за пържене
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 200 мл
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме пилешкото на хапки, след което го осоляваме и прибираме в хладилник докато приготвим панировката.

Счукваме яйцата едно по едно и отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме с миксер жълтъците и бирата до пухкава смес и прибавяме брашно, за да се получи смес по-гъста от тази за палачинки.

Разбиваме белтъците на сняг. Добавяме ги към бирената смес като разбъркваме внимателно до еднородна смес.

Вземаме от пилешките хапки, потапяме ги в панировката и след това ги пържим до златисто от двете страни в сгорещеното олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: