Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Сладки с тиква и пълнеж от крем сирене с мед

Сладки с тиква и пълнеж от крем сирене с мед

МиленаМилена
Новак
11
Сладки с тиква и пълнеж от крем сирене с мед
Снимка: Милена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
40
"Няма да откажем 1-2 или на право 10 от тези великолепни слепени сладки"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 350 г
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • захар - 200 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр
  • масло - 115 г меко
  • кафява захар - 100 г
  • тиква - 250 г сварена и пюрирана
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • За крема
  • крема сирене - 120 г
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крема сиренето се разбива с меда. Отделно се разбива сметаната на пухкав крем. Добавя се към сиренето. Всичко се обърква добре и се оставя в хладилник да стегне.

Брашното се пресява с бакпулвера, содата, канелата, индийското орехче и солта. Маслото се разбива с двата вида захар. Добавя се тиквата и разбиването продължава докато сместа стане еднородна.

Изсипва се в сладкарски пош с широк кръгъл накрайник. В тава с постлана намаслена хартия за печене се правят кръгове с диаметър 2.5 см. Сладките може да се оформят с помощта на лъжица, като се направят купчинки на разстояние една от друга.

Пекат се на 180 градуса за 10-12 минути или докато се надигнат леко и започнат да придобиват светло кафяв цвят. Изваждат се от фурната и се охлаждат. Слепват се по две с крема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: