Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Домашни содени хлебчета

Домашни содени хлебчета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашни содени хлебчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Вкусът на домашен и прясно изпечен хляб е гарантиран! Непременно опитайте"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • семена - за поръсване
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното, прибавяме разбитите яйца, олиото, сметаната със содата и солта. Замесваме меко тесто, което оставяме да почине за 30 минути.

От тестото късаме малки парчета, от които оформяме питки.

Редим ги в тава застлана с хартия за печене и ги намазваме с разбит жълтък, поръсваме ги със семена.

Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: