Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа. Разтворете маята в хладката вода и я оставете за 10-на мин.
Направете кладенче в средата на брашното и добавете зехтина, солта и 1 ч.л. мед. След това започнете да наливате на тънка струя водата (с мая), като разбърквате с лъжица и постепенно замесете меко тесто. Месете поне 5 мин.
Полученото тесто разделете на 3 топки и ги оформете като малки багети.
Подредете ги в предварително намазана със зехтин тава и ги покрийте с кърпа. Оставете ги да втасват за 45-50 мин.
След това направете леки разрези с нож. С помощта на четка ги намажете със студена вода и ги поръсете със сусам.
Печете хлебчетата около 25 мин в предварително загрята на 250 градуса фурна.
Домашните хлебчета с мед са готови.