Начин на приготвяне
Като за начало приготвяме крема, като разбиваме 1 пакет сметана и прясното мляко, докато се сгъсти, и го оставяме в хладилника.
Смесваме прясното мляко с кафето и също го оставяме настрани.
В дълбока купа разбиваме яйцата и захарта, добавяме прясното мляко и какаото на прах. Накрая добавяме и останалите съставки и разбъркваме леко с помощта на миксер.
Изсипваме готовата смес в намазнена тава и я удряме няколко пъти леко, за да се премахнат образуваните балончета.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 мин.
След като се изпече добре, още докато е горещо, го заливаме с прясното мляко и го оставаме да изстине.
След като изстине нанасямe крема/сметаната и го оставаме за 1 час в хладилник.
През това време за соса в една тенджера смесваме захар, брашно, нишесте, ванилия и какао. Накрая добавяме прясното мляко и оставяме на котлона да се сгъсти, като разбъркваме постоянно (аз сложих вътре и около половин шоколад).
Когато сосът изстине, го изливаме върху кекса и го оставаме да стегне за 2-3 часа в хладилник.