Пиян кекс

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пиян кекс
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Пиян кекс за трезви дегустатори - ще се влюбите в него"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 60 мл
  • олио - 60 г
  • брашно - 300 г
  • ром - 60 мл за кекса и 1 чашка за вишните
  • вишни - 1 шепа сушени
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на пияния кекс, предварително накисвам шепа супени вишни без костилки в купа с ром.

Яйцата, захарта и ванилията се разбиват на пяна. Прибавя се млякото и ромът и се разбърква отново.

Брашното заедно с бакпулвера се пресява и се добавя поетапно към сместа и отново се разбърква.

На тънка струя и непрекъснато бъркане се налива и олиото.

Накрая към сместа се изсипват и накиснатите вишни.

Кексът с ром се пече в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути.

Щом е готов ароматният кекс и все още леко топъл, се поръсва с пудрата захар за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: