Начин на приготвяне
В голяма купа вътре слагаме жълтъците на яйцата, прибавяме и захарта и започваме да разбиваме, докато се получи пухкава консистенция.
В друга купа разбиваме белтъците на яйцата с две супени лъжици захар, докато се покачи бяла пяна.
После с една дървена лъжица започваме да ги смесва леко, да не спадне въздухът, прибавяме киселото мляко с олиота и идва ред на брашното, лека по лека прибавяме и брашното с бакпулвера - бъркам внимателно.
Готовата смес за пухкав кекс разделяме на две порции, на една добавяме какао и започваме да изсипваме бялата смес първо, после по средата изсипваме какаовия. Формата за шарения кекс трябва да е намазнена.
Печем огромния кекс на 180 градуса за 40 минути.