Начин на приготвяне
Правите палачинки, които вие обичате вкъщи - с вода, кисело или прясно мляко. Сега идва редът на фарша. Нарязваме на ситно и запържваме в олиото глава кромид лук - до златисто.
Морковът и чушката също нарязваме на много дребни кубчета и чушката (червена или зелена - няма значение). Добавяме към лука и запържваме.
Добавяме фарш и половин кафена чаша вода. Посоляваме (ако има нужда), слагаме най-любимите си подправки и пържим до готовност. След като изстине каймата, слагаме я по 1. 5- 2 с.л. в едната страна на палачинка (като сармички). Може да се забоде с клечка.
В тигана разтапяме маслото, слагаме палачинките - става много бързо. При мен влиза 3 палачинки наведнъж. Слагам последната в тигана и веднага преобръщаме първата. Като първата страна трябва да е крайчето (или от страната на клечката) за да се запечати палачинката и да не се отваря.
Изваждаме и слагаме готовите палачинки върху домакинска хартия - за да попие малко от маслото. Изключително са вкусни.