Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Пържени палачинки с кайма

Пържени палачинки с кайма

ЛюсиЛюси
Новак
2020447
Пържени палачинки с кайма
Снимка: Люси
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • палачинки - 12 - 16 бр. готови
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • универсална подправка - подправка за кайма
  • кайма - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правите палачинки, които вие обичате вкъщи - с вода, кисело или прясно мляко. Сега идва редът на фарша. Нарязваме на ситно и запържваме в олиото глава кромид лук - до златисто.

Морковът и чушката също нарязваме на много дребни кубчета и чушката (червена или зелена - няма значение). Добавяме към лука и запържваме.

Добавяме фарш и половин кафена чаша вода. Посоляваме (ако има нужда), слагаме най-любимите си подправки и пържим до готовност. След като изстине каймата, слагаме я по 1. 5- 2 с.л. в едната страна на палачинка (като сармички). Може да се забоде с клечка.

В тигана разтапяме маслото, слагаме палачинките - става много бързо. При мен влиза 3 палачинки наведнъж. Слагам последната в тигана и веднага преобръщаме първата. Като първата страна трябва да е крайчето (или от страната на клечката) за да се запечати палачинката и да не се отваря.

Изваждаме и слагаме готовите палачинки върху домакинска хартия - за да попие малко от маслото. Изключително са вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: