Начин на приготвяне
Зелето се нарязва на много тънки лентички или се рендосва. В купа смесваме зелето, солта, брашно и водата да се получи смес с гъстотата на кашичка. Ако е необходимо прибавяме още брашно или вода.
Разбъркваме хубаво, за да не е на бучки брашното, след това сипваме по малко от сместа (в предварително загрят и обилно намазан с олио тиган или глинен сач) и разстиламе с лъжица да се разпредели равномерно сместа.
След като се изпече от едната страна обръщаме и сипваме малко олио от края на тигана/сача, така че да мине олиото под зелника. След като е готов зелникът го изваждаме и по същия начин приготвяме и останалите зелници.
Огънят не трябва да е много силен за да не изгарят зелниците, а трябва да получат хрупкава коричка. Не се притеснявайте да сложите повечко олио, заслужава си да прегрешите.
Коментари