Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на дълги парчета, посоляват се и ги оставяме да се отцедят.
След това се изпържват в сгорещено олио. Вадят се. Режем лука на ситно. Доматите ги белим от кората, ако е дебела, и после ги режем и тях на ситно. Моркова го почистваме и режем на малки кубченца, като за руска салата.
Режем пипер на дребно. Чесъна нарязваме на ситно. В същата мазнина пържим ситно нарязания лук и морковите. После се прибавят брашното, червеният пипер и чесънът. Най–накрая слагаме и доматите.
Добавя се гореща вода, но не прекалено много и се оставят да врят на тих огън. Посолява се. Нарязваме магданоза на ситно. Към края на варенето се прибавя магданоз. Сервираме.
Коментари