Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен уклей с кисел вкус

Печен уклей с кисел вкус

К КК К
Готвач
1577381671
Печен уклей с кисел вкус
Снимка: К К
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • уклей - 500 г
  • брашно - 3 лъжици
  • сол - на вкус
  • За киселия вкус
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • олио - 6 - 7 лъжици
  • оцет - на вкус
  • вода - 3 лъжици
  • чесън - 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и измива. След това се осолява и на хартия или вестник една по една се овалва в брашно и се реди в намазнена тава.

Поръсва се с олио и се слага да се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност.

Трябва хубаво да се запече, за да е хрупкава. През това време се смесват продуктите за киселия сос. След като стане рибата се вади и се реди в чиния и се сервира с киселото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Каква е тази риба и с каква може да се замени?
16.06.2016 08:31