Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Нежни палачинки без яйца

Нежни палачинки без яйца

редакция:
Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Нежни палачинки без яйца4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Ето, че може да спретнете палачинки за чудо и приказ без никакви яйца"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте водата със солта, захарта, брашното. Трябва да се получи рядко тесто, към което добавете содата, олиото и разбъркайте още веднъж.

Оставете съда покрит на топло за 10-тина минути. Загрейте добре тефлонов тиган, намазан с олио и изпържете палачинките.

Като слагате по 1 черпак. Поднесете с масло, мед, сладко или солена плънка по избор.

Опитай и другите ни рецепти за веган палачинки или тези нежни ябълкови палачинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
517
48
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Директно в кофата за боклук!
05.08.2022 15:56
4
Анонимен
Анонимен
Сместа е много гъста, като рецептата се следва точно се получават много дебели палачинки които не могат да се разстелят и остават сурови отвътре (с вкус на сода бикарбонат).
10.07.2021 12:40
2
Teodor Georgiev
Teodor Georgiev
Може да добавите канела или ванилия, малко разтопено масло. Или загрят на водна баня мед. Чудесно се получават.
20.11.2017 02:30
4
1
Teodor Georgiev
Teodor Georgiev
Уникално се получиха. Много сме доволни.
20.11.2017 02:26
4
2
Проба
Проба
Рецептата не е добра. Много мазни, на дупки и се накъсват.
24.08.2015 21:37
6
6
Кипър
Кипър
Аз раборя в кухня в Кипър и знам ,че в палачинково тесто захар не се добавя,защото стават на шупли,залепват,накъсват се и ...не става....
31.08.2014 09:32
9
5
Viki
Viki
Вместо вода може ли да се сложи мляко?
07.07.2014 19:45
11
2
nikol
nikol
тези палачинки са най-гадните който съм правила.става на бучки и като се пече се разкъсва.
23.04.2014 19:23
17
2
magi
magi
Сместа е гъста с равни пропорции вода и брашно, добавих още поне една чаша мляко, и пак станаха малко дебели въпреки че ги разстелих добре в тигана.На вкус бяха отлични.
05.05.2013 16:30
8
2
Mimi
Mimi
Станаха хубави,но твърди по краичетата,нищо,че ги мазах с масло.Добавих и повече вода,защото сместа беше гъста.Благодаря за рецептата.
27.01.2013 20:06
4
3