Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Каши»Лютовицата на баба Катя

Лютовицата на баба Катя

NikolNikol
Чирак
5518190144
Лютовицата на баба Катя
Снимка: Nikol
1 / 3
16/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно
  • вода
  • пилешко филе - 200 г
  • масло - 50 г
  • магданоз - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баба ми прави лютовицата предварително. Смесва брашно с вода, след което полученото тесто се стрива на ръка и се оставя да съхне няколко дни, през които придобива леко кисел вкус. За рецептата за необходими 100 г лютовица.

В тенджера слагаме пилешкото да се свари до готовност, след което месото се накъсва.

Бульонът се прецежда и в него се сипва по малко от лютовицата, при непрекъснато бъркане. Пилешкото месо се връща при кашата и се овкусява със сол и пипер. Вари се още 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: