Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Сиропираните катми от детството ми

Сиропираните катми от детството ми

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Сиропираните катми от детството ми
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-12 бр.
"Припомнете си истински сладките мигове от детството и изцапайте ръцете си с домашно сладко"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 600 мл
  • масло - 120 г
  • сол - щипка
  • мая - 20 г
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 400 мл
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята в малко хладка вода. Добавяме брашното, млякото, яйцата и останалата вода. Прибавяме и сол, трябва да се получи леко по-гъста смес от тази за палачинки.

Сместа се оставя да втаса. Печем катмите на сач или на тиган от двете страни без мазнина, след което всяка намазваме с масло докато е топла.

Приготвяме захарния сироп като във вряща вода прибавим захар и ванилия. В дълбока купа подреждаме няколко катми и ги заливаме със сиропа.

В зависимост от броя на катмите може да си приготвите повече сироп, трябва да се покрият.

Така залятите със сироп катми се оставят в хладилник за няколко часа, за да поемат сиропа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: