Чийзкейк от детството

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Чийзкейк от детството
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
07/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Върнете се като с вълшебна пръчица в детството само с една хапка от този чийзкейк"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета Еверест с мляко
  • краве масло - 125 г
  • маскарпоне - 500 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сладко от боровинки - 1 буркан 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават на ситно. Смилат се с блендер. Маслото се разтопява и се прибавя към бисквитите постепенно при продължително бъркане.

Омесва се тесто, което се разпределя равномерно върху хартия за печене във форма за торта със свалящо се дъно.

Тестото се притиска към дъното и по стените, но не догоре. Покрива се с кухненски фолио и се оставя в хладилника за 30 мин.

Маскарпонето се разбърква със сметаната. Прибавя се захарта и се разбива с миксер до получаване на хомогенна смес.

Прибавят се яйцата едно по едно и ванилията. Разбърква се много добре. Сместа за боровинковия чийзкейк се изсипва върху блата.

Пече се 40 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса. Трябва леко да се зачерви в краищата, а в средата да е леко подвижен.

След като домашният чийзкейк се извади от фурната, с нож се отлепят стените от формата за печене, за да не се напука.

Чийзкейкът от детството се оставя да се охлади, след което се намазва със сладко от боровинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: