Домашен захаросан джинджифил

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
17/06/2016
"Няма по-вкусно от домашното, това важи с пълна сила и за домашно приготвения захаросан джинджифил"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 049
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • джинджифил - 1 бр.
  • вода - 2 л
  • вода - 200 мл
  • захар - 300 г
  • захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с 2 л вряща вода слагаме да се вари за 15 минути измития, обелен и нарязан на парчета джинджифил.

Прецеждаме го и го прехвърляме в по-малък съд, добавяме 200 мл вода и захарта. Варим на умерен огън за 20 минути като ги разбъркваме от време на време парчетата, докато станат прозрачни.

После намаляваме котлона на най-ниска степен и варим с разбъркване за още 10-15 минути, докато сиропът се сгъсти.

Прехвърляме джинджифила върху намазнена решетка и го оставяме да се охлади за 30 минути.

Готовите парчета овалваме в захар и оставяме да изсъхнат за 2 часа.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар