Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пандишпанова лепена торта

Пандишпанова лепена торта

К КК К
Готвач
1577381671
Пандишпанова лепена торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • пандишпанови пръчици - 350 г
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - на вкус
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се слага да се свари и се подслажда на вкус. През това време се слага в купа брашното и водата да стане на боза и хубаво се разбива.

Като кипне млякото, се сипва разбитото брашно при непрекъснато бъркане и се оставя така да кипи за около 15 минути, като непрекъснато се бърка и се сваля от огъня.

След това се взема кръгла тава и се слага отдолу цялото дъно с пръчиците, като се редят едно до друго.

Отгоре се покрива с половината от крема и след това отново се реди от пръчиците и отгоре се сипва останалата част от крема.

Оставя се така за 3 часа и след това се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Първо тази торта освен че е лепена,вероятно ще бъде и с вкус на лепило.Крем от брашно,прясно мляко и вода е нищо друго освен бълвоч,без никакъв вкус и аромати.Тази вода в него е напълно излишна,спокойно може да се отдели от прясното мляко и да се разбърка с брашното,да се добави ванилия,малко масло и ще заприлича на крем.
19.06.2016 08:50
1
1
Покажи всички подкоментари