Бабиното руло Стефани

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
19/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Гледаме, сравняваме, опитваме, но по-вкусно от Бабиното руло Стефани, не сме опитвали досега"

Необходими Продукти

  • За каймата
  • кайма - 750 г
  • лук - 1 глава голяма кромид
  • черен пипер
  • магданоз
  • чубрица
  • сол
  • За плънката
  • яйца - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 5 - 6 с.л.
  • кисели краставички - 2 - 3 бр. корнишони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме каймата, почистваме, измиваме и нарязваме лука на дребно, добавяме подправките и омесваме хубаво с ръка.

Сваряваме яйцата.

Слагаме и морковите във вряла вода да покипят около 3-4 минути. След което ги почистваме и нарязваме на дребно, добавяме и граха към тях и киселите краставички, нарязани на дребно. Разбъркваме хубаво.

Аз понеже не съм много опитна с фолиото, си правя рулото директно в тавата, в която ще го пека. Намаслявам я с олио, поставям половината кайма в средата на тавата като за руло.

Отгоре в средата слагам яйцата в колона едно след друго. Отстрани слагам от плънката с граха, морковите и краставицата. Щом съм готова. слагам другата част от каймата отгоре, като гледам да покрия хубаво.

По желание може да нарежете и малко картофи отстрани до рулото Стефани, стават много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: