Начин на приготвяне
Първо слагаме да се варят 3 яйца и морковът.
През това време взимаме голяма купа и слагаме каймата, като към нея прибавим 2 яйца, зеления и стария лук нарязваме на много ситно, магданозът е също нарязан на ситно, чубрица, кимион, 2 с.л. от галета, сол , черен пипер и содата.
Размесваме много хубаво каймата и я оставяме да престои поне 30 мин в хладилник.
След като се сварят яйцата, ги нарязваме на 4, моркова - на 6, ако е по-голям, също и киселите краставички - и тях на 4 парчета.
Намазваме формата за кекс с олио и 1 с.л галета.
Взимаме половината от каймата и я разстиламе на дъното на формата.
След това взимаме от киселите краставички и ги редим в форма на кръг и върху тях по същия начин прибавяме яйцата и моркова.
Слагаме и другата част от каймата, като леко притиснем отстрани, за да залепне хубаво.
Отгоре поръсваме соленото руло с 1 с.л галета навсякъде.
Слагаме да се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса за 50 мин или до готовност.
Когато е готово, го обръщате и сервирате с гарнитура по ваше желание.
Уникалното руло Стефани в кексова форма е много вкусно.
Коментари