Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Боб с наденица на фурна

Боб с наденица на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
8
"Сто пъти сме яли боб с наденица на фурна и още поне сто пъти ще го ядем, защото е едно от любимите ни ястия!"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял фасул
  • домати - 3 броя
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 зелена
  • картофи - 1 суров, настърган
  • къри - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - лют и сладък на вкус
  • наденица - 400 г сурова
  • брашно - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително боба с малко олио и сол. Отцедете го и го разбъркайте с кашичка, приготвена от брашното и малко вода.

Зеленчуците нарежете и сложете да се задушат в малко сгорещена мазнина. Накрая добавете към тях нарязаните домати, разбъркайте за минута-две и свалете от котлона.

Овкусете с подправките. В дълбока тава изсипете малко олио, след това боба и овкусените зеленчуци. Объркайте и разпределете парчета наденица.

Долейте 100 мл гореща вода и сложете да се пече в загряна фурна, докато течността се поизпари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
45
31
22
10
Дай твоята оценка: