Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки и сос Маринара

Пълнени чушки и сос Маринара

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнени чушки и сос Маринара
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Пълнените чушки няма да са толкова вкусни без добавка от ароматен сос"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр.
  • сирене - 300 - 350 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • копър
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • домати - 1 буркан, може и пресни (500 г)
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете чушките на две и внимателно почистете семките.

Разбийте яйцата, към тях прибавете настъргания кашкавал и натрошеното сирене.

Прибавете магданоза, копъра, олиото, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте добре.

Наредете чушките в намаслена тавичка. Напълнете ги със сместа и поставете парченца масло. Печете на 200 градуса около 35 минути. В малко олио задушете лука и чесъна.

Добавете пасираните домати, 1 ч.л захар, щипка сол, подправки и оставете соса да къкри, докато се изпари течността.

Сервирайте пълнените чушки върху соса.

Пълнените чушки и сос Маринара са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна
Марияна
Изглежда много вкусно, добре презентирано както винаги.
29.06.2016 16:13