Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена цаца с чеснов сос и лимон

Пържена цаца с чеснов сос и лимон

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Търсенето на перфектното лятно мезе, което отлично се комбинира с бира, открихме тази рецепта за пържена цаца с чеснов сос и лимон и нямаме търпение да я споделим с вас Да ви е сладко, приятели"

Необходими Продукти

  • цаца - 500 г
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • лимони - 1 бр.
  • майонеза - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • сол
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете цацата от вътрешностите. Посолете със сол и оставете 30 минути, за да си поеме от солта.

Изплакнете рибата и подсушете. Загрейте мазнината. Оваляйте всяка рибка в брашно и и изпържете до златисто.

Направете соса, като смесите майонезата с киселото мляко и разбъркате. Добавете ситно счукания чесън.

Поднесете пържената риба с парченца лимон и чеснов сос.

Пържената цаца с чеснов сос и лимон е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Вкусотия!
10.07.2018 23:39
Nikol
Nikol
на мен не ми допада комбинацията риба с млечен сос,но въпрос на вкус...
22.06.2016 17:14
1
1