Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Пълнен заек с ориз и зеленчуци

Пълнен заек с ориз и зеленчуци

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Пълнен заек с ориз и зеленчуци
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
5
"Скочило зайчето в тавата, извикало ориза и гъби за гарнитура и два часа се пекли до съвършенство"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч
  • гъби - 250 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и подсушаваме заека. Нарязваме гъбите и морковите и ги задушаваме в тиган със загрято олио. Към тях прибавяме нарязания на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре. Добавяме сол, черен пипер и чубрица на вкус.

Разбъркайте хубаво зеленчуците с подправките. Прибавете ориза за няколко минутки или докато придобие стъклен цвят. Свалете от котлона. Намаслете подходяща тавичка.

Намажете заека с малко масло или олио и го намажете с подправки на вкус (сол, черен пипер, червен пипер) . Напълнете заека с част от сместа, а останалата сложете в тавата.

Прибавете около 3- 3 и половина чаени чаши вода и завийте с фолио. Печем в загрята фурна на 180 -200 градуса. Когато е готово месото махнете фолиото да се запече отгоре, да придобие вкусен и приятен цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: