Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и подсушаваме заека. Нарязваме гъбите и морковите и ги задушаваме в тиган със загрято олио. Към тях прибавяме нарязания на ситно лук и чесън. Разбъркваме добре. Добавяме сол, черен пипер и чубрица на вкус.
Разбъркайте хубаво зеленчуците с подправките. Прибавете ориза за няколко минутки или докато придобие стъклен цвят. Свалете от котлона. Намаслете подходяща тавичка.
Намажете заека с малко масло или олио и го намажете с подправки на вкус (сол, черен пипер, червен пипер) . Напълнете заека с част от сместа, а останалата сложете в тавата.
Прибавете около 3- 3 и половина чаени чаши вода и завийте с фолио. Печем в загрята фурна на 180 -200 градуса. Когато е готово месото махнете фолиото да се запече отгоре, да придобие вкусен и приятен цвят.