Начин на приготвяне
На дъното на формичките поставяме парче хартия за печене. Разточваме тестото, за да не се разлиства много при печене.Изрязваме кръгове, малко по-големи от диаметъра на формите и ги поставяме във формите. После надупчваме тестото с вилица.
Загтяваме фурната до 200 градуса и поставяме формичките с тесто да се запекат за около 10 минути. След като се извадят от фурната се притиска вече изпеченото тесто с с пръсти за да оформите добре тарталетата.
Върху изпечените форми поставяме по един лист сирене. Нарязваме бекона на ленти и завиваме все едно оформяме гнездо. В средата чукваме по едно яйце. Поръсваме със ситно нарязан зелен лук. Запичаме тарталетите във фурната за 10-15 минути докато се коагулира белтъкът.
Тарталетите са по рецепта на Йоли и са много вкусни и ефектни.