Начин на приготвяне
Замесва се тесто от първите продукти. Завиваме го във фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилник за около час.
През това време слагаме на котлона сметаната, шоколада, маслото
и бъркаме, докато се разтопят. Оставяме да изстинат.
Тестото за тарталетите разделяме на 6 бр. топчета и с пръсти притискане към стените и дъното на намаслената форма за тарталети.
После с вилица надупчваме тестото на няколко места.
Пекат се при 180 градуса в предварително загрята фурна. Времето е околко 10-15 минути.
Като ги извадим ги оставяме да изстинат и тогава ги освобождаваме от металните форми.
Идва ред да ги напълним с крема - 2-3 супени лъжици е вместимостта им. Прибираме готовите шоколадови тарталети в хладилника за няколко часа, докато стегне кремът.
Коментари