Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тарталети»Тарталети с шунка и яйце

Тарталети с шунка и яйце

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Тарталети с шунка и яйце
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
23/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Вкусна и бърза вечеря, която можем да приготвим с минимум продукти само за половин час. Да запретваме ръкави тогава"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 200 г
  • топено сирене - 6 листчета за тост
  • бекон - тънко нарязан
  • яйца - 6 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на формичките поставяме парче хартия за печене. Разточваме тестото, за да не се разлиства много при печене.Изрязваме кръгове, малко по-големи от диаметъра на формите и ги поставяме във формите. После надупчваме тестото с вилица.

Загтяваме фурната до 200 градуса и поставяме формичките с тесто да се запекат за около 10 минути. След като се извадят от фурната се притиска вече изпеченото тесто с с пръсти за да оформите добре тарталетата.

Върху изпечените форми поставяме по един лист сирене. Нарязваме бекона на ленти и завиваме все едно оформяме гнездо. В средата чукваме по едно яйце. Поръсваме със ситно нарязан зелен лук. Запичаме тарталетите във фурната за 10-15 минути докато се коагулира белтъкът.

Тарталетите са по рецепта на Йоли и са много вкусни и ефектни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: