Начин на приготвяне
Лукът, чесънът, кайенският пипер, селърито и зелената чушка смиламе в блендер.Трябва да станат на кашичка.
Запържваме я във нагорещеното олио на слаб до среден огън за 3-4 минути. Добавяме доматеното пюре, захарта и червения пипер и готвим още 1-2 минути, след което слагаме зеления фасул и запържваме и него лекичко, бъркайки непрестанно.
Овкусяваме със сол и черен пипер и наливаме топла вода (3 пръста над нивото на фасула).
Готвим до омекване и готовност на зеления фасул и доовкусяваме със сухия копър.
Забележка: Ако водата е извряла, доливаме допълнително. Въпрос на вкус е дали ви харесва ястието да бъде по-рядко или по-гъсто.
Въпрос на вкус също е колко кайенски пипер ще сложите. Аз слагам една чушчица и това е достатъчно да подлютява приятно цялата манджичка, но ако сте любители на по-екстремното люто, сложете две или три чушлета.
Сервирайте яхнията с кисело мляко.
Пикантният зелен фасул е много вкусен.
Коментари